Luca Net Üyelik İşlemleri

Şu tarihte değiştirildi Cum, 27 Ock, 2023 şunda: 5:29 PM

Üye Takip İşlemleri menüsü, üye takibi yapan firmaların kullanımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yapılmıştır.(Odalar vs)



Yeni bir üye kaydı yapılabilmesi için Cari Kart İşlemlerinden Yeni Üye Kaydı alanından “Yeni Üye Kayıt” alanına basılması gereklidir.




Yeni Üye kaydı yapıldıktan sonra artık üye listesinde üye görüntülenebilmektedir.


Bundan sonra üye takip sistemini kullanacak firma ya da kurum üyelerini gruplandırmak isteyebilir belirli listelendirmelerde kullanmak üzere örneğin odalarda yönetim kurulu üyeleri, denetleme

kurulu üyeleri ya da dersanelerde üniversite hazırlık, teogs gibi bu gruplandırmayı “Üye Tip Tanımlama” Ekranında yapabilir.




Bu modülünde esasında temel amacını belirleyen üyelerden elde edilecek gelirlerin belirlendiği alan “Üye İşlem Tipi Tanımlama” alanıdır. Örneğin bunu bir meslek odası kullanacaksa odanın gelirleri matbu ya da nisbi aidatlardır. Üye İşlem Tipi Tanımlama alanına gelinerek ilgili gelir türleri

tanımlanabilir.





Kod: Serbest Alandır, firmanın belirlediği herhangi bir kod verilebilir.

Tanım: Serbest Alandır, firmanın belirlediği herhangi bir tanım yapılabilir.


Tahakkuk Hesabı: Üye işlem Tipi alanında tanımlanan gelir türü istenirse tahakkuk ettirilebilir. Örneğin odalar yıl başlarında matbu aidatlarını önce üyelerine tahakkuk ettirmektedirler ve bunun muhasebe kaydı otomatik oluşturulabilir (muhasebe kaydı oluşturmadan da bu gelir türüne ilişkin tahakkuk yapıldığında üyeye ilişkin borçlandırma görünmektedir.) Tahakkuk Hesabı alanında gelir türüne ilişkin tahakkuk hesabı tanımlanabilir (380 GELECEK AYLARA AİT GELİRLER HESABI)


Gelir Hesabı: Üye İşlem Tipinde tahsilat oldukça oluşacak gelir hesabının tanımlandığı alandır(600 grubu “SATIŞ HASILAT” I hesap kodlarından birisi tanımlanabilir.)


Tahakkuk Detay Birleştir: Tahakkuk işlemi toplu ya da tek tek yapılabilir. Toplu olduğunda bu seçenek işaretlendiğinde tahakkuk hesap kodu tüm üyeler için birleştirilir.

 

Yıl Bazında Tekil: Tahakkuk işlemi yapılırken girilen yıl değerine göre ilgili yılda sadece 1 defa

girilmesini sağlamaktadır. Yıla göre tekillik sağlamaktadır. Örneğin bu işaretleme yapılmışken 2 taksit 2014 yılına ilişkin başka bir maktu tahakkuku yapamazsınız


Tahsilat Anında Tahakkuk Yap: Öncelikli olarak tahakkuk yapılmadığında her tahsilat işleminde

tahakkuk hesabı da otomatik çalıştırılabilmesi için kullanılan seçenek bu işaret işaretlendiğinde artık kullanıcının ayrıca tahakkuk yaptırmasına gerek yoktur.


Ödeme Planı Uygulanabilir: Bu seçenek işaretlendiğinde tahakkuk yapılırken ödeme planı kutucuğu kullanılabilir durumda olmaktadır.


Faiz Uygula: Üye gelirlerine ilişkin işlemlerde ödeme planı aşımında anlık faizin hesaplanması için kullanılan seçenektir.


Ödeme Planı Uygulanabilir: Bu seçenek işaretlendiğinde tahakkuk yapılırken ödeme planı kutucuğu kullanılabilir durumda olmaktadır.


Faiz Uygula: Üye gelirlerine ilişkin işlemlerde ödeme planı aşımında anlık faizin hesaplanması için kullanılan seçenektir.


KDV Hesabı: KDV Uygulanacaksa kullanılacak hesap kodu tanımlanır. KDV Oran: KDV Uygulanacak ise Oran bilgisinin tanımlandığı alandır.

Gecikmelerde kullanılacak Faiz Oranlarının tanımlanması “Faiz Oranı Tanımlama” alanı vasıtasıyla yapılabilir.



Üye gelir türü eğer bir ödeme planını ilişkilendiriyorsa ve bu ödeme planı sürekli kullanılıyorsa (

tahakkuk işlemi sırasında da ödeme planı manuel oluşturulur fakat örneğin bir dersanede 12 aylık ödemeler varsa buradan standart ödeme planı oluşturulabilmektedir.) Ödeme Planı Şablon alanından yapılabilmektedir.




Üyelerin tahakkuk (borçlandırma) işlemi Toplu Tahakkuk alanından yapılmaktadır.


Tahakkuk işlemi ile üye borçlanmış oldu daha sonra belli bir süre sonra üye ödeme yapmak istediğinde üye listesinden üye ismine çift tıklanması yeterlidir.



Tıklandıktan sonra üyenin ilgili günün tarihine göre borcu ve oluşan faizi gelmektedir. Kullanıcı isterse ödeme tarihini değiştirip hesapla butonuna basarsa ilgili ödeme tarihine göre yeni borcu faizine göre hesaplanacaktır. Burada tahsilat butonuna basıldığında tahsilat işlemi yapılabilir.


Raporlar başlığından ise üyelerinize ait detaylı raporlar alabilirsiniz

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız