Serbest Meslek Defteri> Gelir Gider İşlemleri> Gelir Gider Şablon modülünden, Gelir Gider Girişi ekranında kullanmak üzere şablon tanımlanabilmektedir.
İşletme Defterinde gelir ve gider kayıtlarınızı Gelir Girişi veya Gider Girişi menülerinden ayrı ayrı girebileceğiniz gibi bu modülde şablon oluşturarak seri şekilde de yapabilirsiniz.
Sistem tarafından kullanıcılara örnek şablon olarak LUCA GELİR ve LUCA GİDER adında iki şablon sunulmuştur. Gelir Gider Şablon alanından butonuna tıklayarak örnek şablonları otomatik ekletebilirsiniz.
Kendi şablonlarınızı oluşturmak için Yeni butonuna basınız.
Açılan yeni şablonun tanımlamasını yapabiliriz. Şablon ekranında Gelir Gider Girişi ekranında (Hızlı fişte) kullanacağımız alanları belirliyoruz. Örnek tanımlamamız şu şekilde olsun;
Şeklinde işaretlediklerimizi hızlı Gelir Gider Girişi alanında kullanacağız. Böylelikle veri giriş alanını da kısaltılmış olmaktadır.
Şablondaki değerleri burada seçerek
- Gelir veya Gider ŞABLON ADI için dilediğiniz ismi verebilirsiniz,
- İŞLEM; GELİR veya GİDER seçimini yapın,
- Fişte otomatik yer alacak KATEGORİ belirleyin,
- BELGE TÜRÜ (Alış, Satış vs.) seçimini yapın,
- TCKN/VKN, ADI, SOYADI bilgilerinin kayıt esnasında karşımıza gelmesi (Alış, Satış vs.) kutucuklarını işaretliyoruz.
- VERGİ DAİRESİ ve ADRES bilgisi kayıt esnasında kullanılmak istenmiyorsa gösterilmeyebilir,
- CARİ HESAP KODU, şablonu her seçtiğinizde otomatik olarak sabit bir cariyle kullanılacaksa yeşil butona basarak cari listeden cari kart seçimini yapabilirsiniz. Şablonu her seçtiğinizde otomatik olarak saibt cari kodun gelmesini istemezseniz yalnızca kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.
- KDV İSTİSNASI TABLO olarak, tevkifatlı kayıtlar şablonda kullanılacaksa ilgili tablo türünü seçip kutucuğunu işaretleyiniz ve Kod alanına çift tıklayarak ilgili kodu seçiniz.
- KAYIT TARİHİ, evrak tarihi girildiğinde otomatik olarak aynısına göre doldurulacaktır.
- BELGE TÜRÜ (DB), SATIŞ TÜRÜ, KAYIT ALT TÜRÜ gelir gider kaydında manuel doldurulacaksa sadece kutucuğu işaretlenmelidir. Eğer her kayıtta sabit gelmesi isteniyorsa açılır kutularda seçimleri yapılmalıdır.
- MAL VE HİZMET KODU fiş içinde kullanılacaksa, kutucuğunu işaretleyin veya şablona tanımlamak isterseniz ALT+3 tuşlarına basın. Yukarıda açılan ekranda ilgili mal hizmet kartına çift tıklayın. Yeni girdiğiniz mal ve hizmet kartı tabloda görünmediyse Yenile butonuna basın.
- AÇIKLAMA HÜCRESİ için; Şablonu her seçtiğinizde aynı açıklamanın görünmesini isterseniz istediğiniz açıklamayı tanımlayabilirsiniz. Her defasında aynı açıklama görünmesini istemiyorsanız yalnızca kutusunu işaretleyebilirsiniz.
- Şablonda yer alan miktar, tutar ve stopaja ilişkin diğer alanların Gelir Gider Girişi ekranında yer alıp almayacağını belirleyip şablonunuzu kaydediniz.
- KDV Tutarını toplam tutarın içinden ayırsın isterseniz Toplam tutarın yanındaki Hesaplama Buradan Başlasın kutusunu işaretleyin. KDV tutarını, tutar rakamının üzerine eklesin isterseniz ilgili kutuyu işaretlemeyiniz.
Kaydet butonuna basarak şablonunuzu kaydedebilirsiniz.
Kayıtlı olan şablonları daha sonra istediğinizde güncelleyebilirsiniz.
Bu makale sizin için faydalı oldu mu?
Harika!
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Üzgünüz! Size yardımcı olamadık
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Geri bildirim gönderildi
Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız