Nokta vuruşlu yazıcılardan dar kâğıtta sürekli form ebadında döküm almak için öncelikle Kişisel modülü altındaki Luca Defter Döküm programını bilgisayarınıza indirerek çalıştırın.
Parametreler:
Başlangıç ve Bitiş Fiş No: Yalnızca belirli fiş numarası aralığında fişleri yazdırmak için bu parametreyi kullanabilirsiniz.
Başlangıç ve Bitiş Fiş Tarihi: Yalnızca belirli tarih aralığındaki fişleri yazdırabilirsiniz. Parametre girmezseniz en son tarihe kadar girdiğiniz fişler listelenir.
Fiş Tipi: Yalnızca açılış fişi, kapanış fişi, tahsil, tediye ve mahsup fişlerini bu parametre ekranını kullanarak belirleyebilirsiniz.
Hesap Kırılım Boyu: Alt hesapların detaylarını bu seçenekten çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz.
Almak istediğiniz yevmiye defteri çıktısı eğer tüm detay kayıtları içersin istiyorsanız Hesap Kırılım Boyu kutusundan Detay seçeneğini işaretleyiniz. Eğer almak istediğiniz defter dökümü daha üst bir kırılımdaki kayıtları göstersin istiyorsanız aynı kutudan 1-7 seçeneklerinden birini işaretleyiniz. (örn: 1- KEBİR --> 100, 200, 201…; 2- Grup --> 100.01, 211.02, 300.01...)
Yazıcı Tipi seçeneğinde standart yazıcı modelleri belirtilmiştir.
Fiş Toplamlarını Yazdır: Tek tek fişlerin en altında toplamın yer almasını istiyorsanız Evet seçeneğini işaretleyin.
Fiş Açıklamalarını Yazdır: Tek tek fişlerin en altında açıklamanın yer almasını istiyorsanız Evet seçeneğini işaretleyin.
Fiş Numarası Bas: Fişlerin numaralarını her sayfada basmak istiyorsanız Evet seçeneğini işaretleyin.
Yazıcınız IBM uyumlu bir yazıcı ise rapor türünü IBM Tabanlı Yazıcı seçiniz. Eğer EPSON uyumlu bir yazıcı ise, yazıcı tipini EPSON Tabanlı Yazıcı seçiniz.
OKI, IBM tabanlıdır; PANASONIC, EPSON tabanlıdır.
Yazıcınızın neyle uyumlu olduğunu bilmiyorsanız, IBM Tabanlı Yazıcı seçeneği ile raporu oluşturunuz. Oluşturduğunuz raporu kendi bilgisayarınıza kaydediniz. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz raporu LUCA Defter Döküm programı ile açınız. Raporun ilk iki sayfasını deneme amaçlı yazıcınızdan döktürünüz. Dökümde bir problem yaşarsanız (sayfa atlamada sorun olması, hesap kodu gibi koyu renkli basılması gereken alanların koyu renkli basılmaması vb.) yazıcınız IBM Tabanlı Yazıcı değildir. Bu durumda raporunuzu alırken Yazıcı Tipi satırında EPSON Tabanlı Yazıcı seçeneğini seçmeniz gerekmektedir
Defterin toplam kaç sayfa olduğunu, raporu açtıktan sonra ekranın en sol alt kısmında görebilirsiniz. (1/6)
Ekran açıldığında yalnızca birinci sayfa görünür ancak Rapor yazıcıya gönderildiğinde tüm sayfalar basılır.
Bu makale sizin için faydalı oldu mu?
Harika!
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Üzgünüz! Size yardımcı olamadık
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Geri bildirim gönderildi
Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız